hækleopskrift: Blæksprutten zar

Den perfekte legekammerat til tryghed og stimulering af sanserne

Blæksprutten Zar måler ca. 30 cm i højden og kan med sine otte arme bringe stor glæde hos både store og små. Også de helt små kan få stor glæde af blæksprutten, da dens arme kan give en følelse af ro og tryghed. Dette kender man også fra de danske hospitaler, hvor dygtige hæklere laver små sprutter, som gives til for tidligt fødte børn. Nyfødte babyer finder tryghed i et miljø, der minder om det i maven, og det kan blæksprutten hjælpe med at skabe. Babyer kan godt lide at holde om noget, da de er vant til at holde om navlestrengen inde i maven. Her er blækspruttens arme gode, da de har en tykkelse som passer godt i en barnehånd, og de er nemme at få fat i. Derudover kan babyer godt lide at ligge tæt, da det også minder dem om tiden i maven, hvor der var trygt og meget lidt plads. Dermed kan blæksprutten give tryghed ved at ligge op ad barnet og med armene placeret, så barnet nemt kan få fat i disse og dermed finde den tryghed, de også havde i maven.

Blæksprutten Zar koster 29 kr. og leveres digitalt som udskriftsvenlig PDF

Leg og stimulering af sanserne

Udover at være en fantastisk sovekammerat er Blæksprutten Zar også rigtig god til at leg og stimulering af sanserne. Sugekopperne på fangearmene stimulerer berøringssansen, mens kontrastfarverne stimulerer synssansen, og gør det nemmere for babyer at se den, da deres farvesyn er begrænset i starten. Derudover er den god for børn i den orale fase, hvor alting skal i munden, da armene er nemme at få fat i og lige til at proppe i munden. Blæksprutten kan nemt vaskes, hvis man bruger bomuldsgarn og fyld, der kan tåle vask. Derudover kan man vælge at hækle den i økologisk bomuld, hvis man ønsker det. Ønsker man at tilføje lyd til blæksprutten kan man give den bjælder i krop eller arme, eller tilføje en lille musikdåse i kroppen.

Vores søn på nu cirka et halvt år er helt vild med sin Blæksprutte Zar! Både når det gælder leg og putning, og han har faktisk været glad for den, siden han blev født. Når han skal sove fægter han ofte rundt med armene, og her er blæksprutten genial, da det giver ro, at han kan gribe fat om noget og begrave sine hænder i de mange arme. Han elsker også at lege med den, da der er massere at udforske og putte i munden.

En overskuelig opskrift med gode forklaringer og billeder

Hækleopskriften er lavet med gode forklaringer samt billeder og er derfor også god til dig, som er nybegynder.
Udover flere detaljebilleder til sidst i opskriften, findes også en ekstra billedeguide til, hvordan man laver sugekopperne.

Så mangler du et hækleprojekt, har du selv en lille en eller kender du en, der kunne få glæde af blæksprutten Zar, er det bare at komme i gang! Det kunne også være en rigtig god barselsgave til den lille nyfødte eller til kommende forældre!

Brug for hjælp til at komme videre?

Er du i tvivl om noget, eller har du brug for hjælp, er du altid velkommen til at kontakte mig på emily@strikle.dk. Du kan også med fordel tjekke min gratis hækleguide.

Hvis du vil dele et foto af dit færdige resultat, vil det glæde mig! Du kan sende dit billede til mig på mail eller tagge @strikle.dk på Instagram og hashtagge #strikle #strikledk