Gratis hækleopskrift: “Den Bebuksede Kat”

En nem hækleopskrift for dig, som er nybegynder og gerne vil lære at hækle. 

Nu kan du hente hækleopskriften på ”Den Bebuksede Kat” gratis her på strikle. Den Bebuksede Kat er en sød, lille kat, der måler ca. 18 cm i højden. Jeg har forsøgt at gøre hækleopskriften nem at følge, og er du nybegynder, tænker jeg, at katten er god som en begyndelse.

Hent hækleopskriften Den Bebuksede Kat som gratis PDF til download (fylder ca. 10,3 mb)

Katten hækles i spiral, hvilket vil sige, at der startes med at slå masker op i en magisk ring, som der efterfølgende hækles rundt om. Kattens krop og hoved hækles ud i ét, så du slipper for en svær montering og får en pæn overgang fra krop til hoved. Har du problemer med at lukke pænt af, kan du evt. ”vende det om”, så du hækler hovedet først og herefter kroppen. På den måde gemmes lukningen under bukserne.

I kattens hale har jeg valgt, at putte ståltråd i, så den kan stritte, formes og leges med.

Katten bærer grønne bukser, som kan tages af og på. De kan selvfølgelig laves i forskellige farver og mønstre. Kun fantasien sætter grænser, og der er rig mulighed for at udvide garderoben med flere bukser (eller andet tøj)!

Katten kan bruges af alle aldre, til pynt og til leg. Er det til en baby eller mindre børn, skal man være opmærksom på, at øjnene skal sidde godt fast, så der er mindre risiko for, at de falde af og kan sluges. Er man bekymret, kan man i stedet selv sy øjne på med sort garn.

Jeg har som sagt forsøgt at gøre hækleopskriften så nem at følge som overhovedet muligt, MEN har du input til, hvordan jeg kan gøre den endnu bedre, så må du meget gerne sende mig en mail til emily@strikle.dk. Det gælder også, hvis du er gået i stå med opskriften og har brug for hjælp til at komme videre.

Så det er bare at hente opskriften og komme i gang – rigtig god fornøjelse!

Hvis du vil dele et foto af dit færdige resultat, vil det glæde mig! Du kan sende dit billede til mig på mail eller tagge @strikle.dk på Instagram og hashtagge #strikle #strikledk